NYHEDER

Nyheder

Nye gode tilbud
20/10 2015 kl. 10:00
Carl Hassing har fået nye gode tilbud se dem ved ...

Nyhedstilmelding (e-mail)


Tilmeld Afmeld

Slibning af skærende værktøj kræver omtanke

Printvenlig

Slibning afskærende værktøj kræver omtanke

Slibning af skærendeværktøj er et vidt begreb, idet der findes specielleværktøjer til næsten enhver form for spåntagende bearbejdning.

De materialer, skærende værktøjer fremstilles i, er understadig udvikling, og det samme gør sig gældende når det kommer til de forskelligeformer for overfladebelægninger på de skærende værktøjer.

Uanset om de skærende værktøjer er fremstillet af HSS stål, hårdmetal,keramiske materialer eller andre sintrede materialer, stiller materialernesærlige krav til slibeskiven, for at den kan holde sig skarp fritskærende.

For at få et godt resultat med slibning af skærendeværktøjer, skal slibeoperatøren derfor være meget kvalitetsbevidst og have storforståelse for de krav, der stilles til holdbarhed, geometri og tolerancer forskærende værktøj, der anvendes til moderne produktion.

 For at slibeskiverneskal fungere efter hensigten, skal de opbygges på en særlig måde. De slibemidler,der skal bruges til de skærende værktøjer, er meget kostbare, og derfor byggesslibeskiven op, så selve skiven består af et billigere materiale som aluminium,stål, kobber, kobber, grafit eller komposit med en slibebane, der består af ettyndt lag slibemiddel og bindemiddel. Slibemidlerne er som regel syntetiskfremstillede, mens bindemidlet kan være keramisk materiale, bakelit, metalleraf forskellig art eller blanding af flere af disse materialer.

Skærende værktøjer stiller også krav til slibeskivernes formog bearbejdende egenskaber. Og netop de to ting har da også udviklet sig i taktmed den tekniske udvikling de skærende værktøjer. Det betyder, at man i dag kanfå slibeskiver i et utal af former og med forskellige slibemidler, så derfindes en skive til stort set alle skærende værktøjer.